dimecres, 13 d’agost del 2014

Teufelsberg. La Muntanya del Diable. Sostre de Berlín.

Fora d'aquí! Ens deien els rètols de la tanca que envolta el cim d'aquesta muntanya artificial de 120 msnm. Quina barra!!!!!!!!!!! Un negoci il·legal de grafiteros és el que hi ha!!!

Però hi vam pujar fins on vam poder perquè han organitzat visites guiades i si no pagues no entres, però resulta que el propietari de la muntanya és David Lynch, que la va comprar per fer un centre de meditació (!!!???), però l'ajuntament de Berlín sembla que finalment no li va donar els permisos pertinents. La té una mica abandonada.

Aquesta Teufelsberg té història, el que més em fascina saber és que es va construir apilant les runes de després d'aquestes guerres perdudes del segle passat... Aquí expliquen alguna coseta més: clica. I més: torna a clicar.

Al cim, les restes d'una estació de comunicacions de la Guerra Freda.
Imatges del "negoci" que hi han muntat allà.


La cúpula, em vaig quedar amb les ganes de veure-la més a la vora.
Però vam fer el sostre de Berlín, sí! Jo el compto!

















I Berlín és molt més que aquest turó. És, a més de cultura, museus, Curry 36, cervesa, música, actuacions, mur, història a dojo, migdiades als parcs, caminar i caminar, costat est i costat oest, gent de tot arreu, descoberta, descobertes, gaudiment..., és un "comença l'aventura"! Ja fa quasi un any que anem fent això del Carpe Diem cada dia, eh? Edu??? Demà el fa l'any!!!

Guaiteu les fotos!

El que més han anat mirant els últims 30 dies...