Aquí trobem un mos de la llegenda, i a més, un company de la feina també m'ha explicat que les restes estan a ca un amic seu, que el Cos Sant es van recuperar finalment sota secret de confessió, i també que es va trobar dins una espècie de proveta una mena de pergamí en què s'explicava la història.
La ruta és fàcil, vam sortir des del Parador de Vich-Sau i passa un bon tros per l'ombra del bosc i, encara que la calor es deixava notar avui, ha estat una caminada molt agradable.
Ja el divisem aquí, el monestir. Sí, una mica borrós, la taca verda és el campanar, però les branques de segon pla perfectes!
I al cap d'una passejada arribem a Sant Pere de Casserres, serà el mateix camí de la burra? No vaig apreciar les petjades...
L'absis principal, amb el nínxol on estava guardada l'arqueta, allà a l'esquerra, darrera l'altar.
Encara perduren restes de les pintures.
I també les bigues de fusta on es penjaven els llums.
La taula de l'altar, una reproducció.
A la cambra del prior es pot veure les marques on hi havia estat la xemeneia, encara que no tinc foto. Si us interessa haureu d'anar.
A la terrassa de la cambra del prior, un parell d'estris contemporanis, propietat (imagino) dels obrers encarregats de la posta a punt.
La Torre del Campanar per dins, ...
... una cúpula sostinguda per quatre petxines.
Això no era dels monjos, no... o sí?
El Claustre, també en obres.
Les tombes antropomorfes de la necròpolis, no hi ha referència per poder comparar en la fotografia, però ja us ho dic jo que gaire alts no eren.
S'apropa el migdia, i en aquesta sala entra gana.
En cada àpat, els cenobites sempre escoltaven llegir.
Sempre.
I ja, tornem, que un beure ben fresc ens espera.
Aquest lloc amb tanta història entre la realitat i la llegenda té un encant especial i màgic, la veritat, he de tornar i portar a ma filla qualsevol dia d'aquests, més documentada i més estudiada la història, i així fer una visita encara més especial.
Totes les fotos?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada