dissabte, 9 de juliol del 2011

El Tagamanent, un altre punt visible del meu "skyline" i que reconec!!!

Vam arribar a Aiguafreda i el cotxe va quedar aparcat al costat d'on passa el GR5, aquest GR ens porta directament al Turó del Tagamanent. Sort que vam sortir d'hora... la calor es deixava sentir a la tornada!



Tinc una mica (només una mica) d'obsessió per mirar de trepitjar els punts de referència que tinc quan camino per Gallecs, just a la línia que hi ha quan s'ajunta el cel i la terra que veig, i un que destaca i que reconec des d'altres punts és aquest: el Tagamanent.

Dels vestigis humans es veu que allà dalt hi havia un castell del qual no es conserva res, i ara hi ha l'Església de Santa Maria, un edifici romànic del segle XII, que sembla ser que no es fa servir actualment. Mentre fèiem el camí de pujada, vam passar pel costat de la masia de Puig Agut, també en ruïnes (foto foto!), i per sobre de roques de pissarra i hi havia un bitxo molt xulu (quin deu ser el seu nom?) per allà al costat del camí a sobre d'una floreta.

La visibilitat era calitjosa, com era d'esperar en un dia d'estiu, però les cingleres es veien perfectament i ja anàvem parlant d'altres excursions per fer, per les cingleres aquestes, pel Pla de la Calma, el Matagalls... bé! Un no parar!!!

I les proves gràfiques:



















El que més han anat mirant els últims 30 dies...