diumenge, 20 de gener del 2013

Denúncia, avís, prec, crida... prendre consciència pels turons de Martorelles

Fa més d'un any que mon fill va avisar l'Ajuntament de Martorelles amb proves gràfiques semblants a les que us posaré a continuació, en més d'una ocasió s'ha apropat i ha parlat amb la tècnica de Medi Ambient i li ha comunicat com està aquest turó que pertany al terme municipal de Martorelles a una banda del camí, a l'altra banda pertany a Sant Fost de Campsentelles.

Sempre hi haurà gent amb poca consciència, amb poca bona educació, que no respecta l'entorn, un entorn que no només és seu, potser sí que a casa seva són curosos, però quan en surten deuen pensar que la Terra no és seva i tant els fot! Sempre hi haurà gent així que va per les muntanyes, com també hi ha gent que s'emporta les seves deixalles, inclús sóc testimoni en un munt de sortides de gent muntanyenca que va recollint els "regalets" que els "cauen" als altres, sobretot un company que ruta rere ruta els fica en una bossa i els baixa fins al contenidor del poble més proper que trobem a la tornada.

Però tornem a aquest cas de Martorelles, fa més d'un any que estan avisats, i diuen que han enviat una brigada i tot... Res més lluny de la realitat. La passejada d'avui, a banda de gaudir, era per mostrar-me l'espècie de cau que "algú" es va muntar amb fustes, matalàs inclòs, en un bosc de pi pinyoner i ara mateix hi ha un munt de plàstics, envasos, teles, papers, ferros... i on s'aprecia perfectament les restes d'un foc just a sota de la copa dels pins. S'intueix que el lloc és revisitat per tornar-hi a fer trobades totalment inconscients i inadequades a l'entorn, i la merda es va escampant i va baixant muntanya avall.

No entenc la gent poc responsable, però menys entenc la gent poc responsable que ocupa llocs de tècnics de medi ambient d'una administració pública que el primer que fan quan un ciutadà compromès els va a avisar d'un fet semblant és dir alguna cosa com "però això és Sant Fost, no pertany a Martorelles". Hi ha un altre camí no gaire lluny, una mica més avall del "cau" i no seria difícil que una brigada netegés aquest espai, és un camí per on pot arribar un vehicle on hi càpiga tot.

Les proves gràfiques:











Som sortuts de tenir a la vora aquest entorn, i de debò, tenir cura NO és difícil!!! El bosc és una delícia per caminar i en la passejada hi ha unes vistes impressionants del Vallès i, per estrany que pugui semblar per l'època, van collir camagrocs per dinar!










3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'ajuntament no ha enviat una brigada, sino a la guardia municipal a donar fe de que les deixalles efectivament són on són i són en terrenys de Martorelles. Com veieu, extremadament útil.

Mari_a ha dit...

Gràcies Anònim/Genís per l'aclariment.

Els agents de la seguretat han donat fe. Bé! A esperar mesos toca... oi? Perquè ja n'han passat uns quants...

To be continued...

Mari_a ha dit...

La premsa es fa ressó: http://www.contrapunt.cat/noticia/18953/barraquisme-al-bosc

El que més han anat mirant els últims 30 dies...